De Boom Vol Vakwerk

De Vakwerkboom is een Boom die vol ideeën zit om kleuters kennis te laten maken met verschillende beroepen.

Iemand die een vak beheerst met alle technieken die daar bij horen is een belevenis om naar te kijken. Een schilder heeft geen rollen afplakband nodig om het raam te beschermen, met vaste hand zet hij een loodrechte streek op het kozijn. Zijn kwasten behandelt hij met zorg en verdwijnen niet in potjes terpentine om vervolgens weg te gooien. Het is een Vakman!

Het werk is in de loop van de eeuw uit het beeld van de kinderen verdwenen. Met de komst van de digitale werkplek is het misschien nog wel abstracter geworden.
Daarom is het belangrijk dat kinderen beleven en ervaren wat Vakwerk is. Dat ze op kleuterniveau kennis maken met de wondere wereld van de techniek. Wat mensen bedacht hebben om het leven aangenamer te maken.

De Boom Vol Vakwerk brengt de wereld van de techniek en vakkennis in de klas. Opnieuw creëert de Boom een omgeving waar kinderen met elkaar aan het werk gaan. Met les ideeën voor alle ontwikkelingsgebieden, zodat kinderen evenwichtig kunnen groeien.

Wanneer je zelf een plank hebt doorgezaagd, er een brug van hebt gemaakt waar je autootjes vanaf kunt laten rijden, dan is de simpele plank veranderd in een stuk speelgoed van onschatbare waarde en de kleuter een timmerman geworden.

Binnenkort verkrijgbaar: Een Boom Vol Vakwerk