Over Merelanne

Ik ben Trudi-An Boekel en heb de Boom Vol Verrassingen ontwikkeld nadat ik in 2005 weer terugkeerde als kleuterjuf. Na een aantal jaren uit het onderwijs te zijn geweest, zag ik dat het onderwijs flink was veranderd. De ontwikkeling van cognitieve vaardigheden - het "leren"- stond ook in de kleuterklassen prominent op de voorgrond. Tegelijk zag ik dat kinderen, leerkrachten en ouders daarmee worstelen.

Ik stond voor de keuze om met deze ontwikkeling mee te gaan of om een educatief verantwoord alternatief te vinden. Ik koos voor het laatste omdat ik vind dat een school veel meer moet en kan zijn dan een instituut waar alleen het leren aandacht krijgt. Naast een parttime baan als kleuterjuf ben ik aan de slag gegaan.

Het resultaat is de Boom Vol Verrassingen geworden. De Boom Vol Verrassingen is een educatief verantwoord concept dat aandacht schenkt aan alle ontwikkelingsdomeinen van jonge kinderen. Het helpt kinderen en leerkrachten om evenwicht te vinden en vertrouwen in de eigen capaciteiten.

Boom Vol Verrassingen, bron van inspiratie

De veelzijdigheid van de Boom Vol Verrassingen verbaast mij ook nog steeds. Zo bleek het basismateriaal zich uitstekend te lenen voor workshops voor volwassenen. De Boom Vol Verrassingen is voor mij ook een inspiratiebron om andere producten te ontwikkelen zoals het verjaardagsdoosje.

Wil je meer weten over de educatieve concepten? Neem dan contact met me op.

De Boom Vol Verrassingen in de praktijk

In deze video zie je hoe de Boom Vol Verrassingen in de klas tot leven komt