Informatie voor schoolleiding

De Boom Vol Verrassingen is een veelzijdig, educatief concept en onmisbaar voor elke basisschool.
Leerlingen in groep 1 en 2, hun leerkrachten en ouders zullen de Boom Vol Verrassingen als een zeer welkome aanvulling op de bestaande materialen ervaren.

Voordelen van de Boom Vol Verrassingen

Aandacht voor alle ontwikkelingsdomeinen
De Boom Vol Verrassingen zorgt voor een uitdagende omgeving en het juiste klimaat waarbij alle ontwikkelingsdomeinen worden aangesproken. Spelenderwijs wordt de wil tot leren gestimuleerd in balans met de ontwikkeling van de sociaal emotionele intelligentie, creativiteit, beweging en expressie.

Ondersteuning voor leerkrachten
De Boom Vol Verrassingen biedt het hele jaar door lesideeën die passen bij de tijd van het jaar. Tegelijk laat de Boom Vol Verrassingen voldoende ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Voor beginnende leerkrachten is het een ideaal hulpmiddel om het vertrouwen in de eigen capaciteiten te stimuleren.
Bij de Boom Vol Verrassingen horen ook leerlijnen en registratieformulieren als aanvulling op het leerlingenvolgsysteem. Met de observatiesteuntjes kan de leerkracht vroegtijdig hiaten in de ontwikkeling van het kind signaleren.

Meer binding van en met ouders
De Boom Vol Verrassingen is een echte eye-catcher in de klas. Door zijn uitstraling alleen al, zullen ouders zich meer aangetrokken voelen. Het logboek dat bij de Boom Vol Verrassingen hoort, is de verzamelplaats voor alles wat de klas heeft gedaan of gemaakt. Het logboek kan altijd worden ingekeken door ouders.
Door de verhalen van hun kinderen en het logboek ontstaat een betere binding met de school.

Onderscheidend vermogen van de school
Scholen die de Boom Vol Verrassingen gebruiken, laten zien dat zij op een educatief verantwoorde manier aandacht hebben voor alle ontwikkelingsdomeinen bij jonge kinderen.

Interesse?

Ik vertel graag meer over het concept, de kosten en levertijd. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.